Doorgaan naar hoofdcontent

Ik stikte slechts 4 uur maar ben fier op mijn mede-tiretten! (vandaag in de krant!)

VERKOPEN CREATIES TEN VOORDELE VAN VZW VERGEET DE KINDEREN NIET

Tetterende Tiretten houden stikmarathon

De dames zaten 24 uur achter de stikmachine maar verloren er alvast hun glimlach niet bij. - Foto Marc Goossens
De dames zaten 24 uur achter de stikmachine maar verloren er alvast hun glimlach niet bij. - Foto Marc Goossens

24 uur lang stikken voor het goede doel: aan die marathon waagden de Tetterende Tiretten van Dendermonde zich. Iedereen kon hen voor het raam van Huis Van Winckel aan het werk zien. De opbrengst gaat naar vzw Vergeet De Kinderen Niet.
De Tetterende Tiretten dat zijn een kliek enthousiaste dames met dezelfde passie: achter de stikmachine zitten. "Een vijftal jaar geleden hebben we ons verenigd", zegt Anneleen Baten. "Het clubje begon aanvankelijk met wat vriendinnen, maar is ondertussen uitgegroeid tot een grote groep van meer dan dertig leden. We hebben zelfs een wachtlijst. Elke woensdagavond komen we samen in het Buurthuis Wastijne in de Boonwijk in Sint-Gillis-Dendermonde."

Al enkele jaren leefde het idee om ook eens iets te doen voor het goede doel. "Toen een echtgenoot van één van onze leden zich aansloot bij de vzw Vergeet De Kinderen Niet, die zich inzet voor dakloze kinderen, raakte ons plan in een stroomversnelling", zegt Baten. "Om meer zichtbaarheid te kunnen geven aan ons initiatief besloten we om vaker naar het stadscentrum te verhuizen. Gelukkig stond Cultuurcentrum Belgica open voor ons idee en kregen we plaats in Huis Van Winckel, waar we van alle nodige faciliteiten kunnen genieten. Om het ludiek te houden, besloten we er een cabaret van te maken en voor het venster plaats te nemen, zodat iedereen ons vanop straat aan het werk kon zien."

Theelichthouders

En dus kropen de dames vrijdagnamiddag om 16 uur achter de stikmachines. Ze bleven naaien en stikken tot zaterdagnamiddag hetzelfde uur. "En alles wat we maken, bieden we te koop aan", klinkt het. "Van zakjes om appels in mee te nemen, tot hoesjes voor papieren zakdoekjes, theelichthouders en speldenkopkussentjes. En dit valt blijkbaar allemaal echt in de smaak. We mogen veel volk in ons gelegenheidswinkeltje verwelkomen. Vrienden en kennissen, maar ook veel toevallige passanten."

Winterhappening

De Tetterende Tiretten haalden met deze benefiet al meer dan 800 euro binnen. Maar daar komen nog centen bij. "Wat we tijdens onze marathon niet kwijt geraakt zijn, bieden we nogmaals te koop aan tijdens de Winterhappening van CC Belgica op 13 december", legt Baten uit. "We mogen dan een kraampje opzetten tijdens het lichtjesparcours en onze waar te koop aanbieden."

24 uur aan een stuk stikken, laat zijn sporen na. "Maar al bij al valt het nog wel mee", zegt Baten. "Een stijve nek en rug en wat moe, maar voor de rest heeft de adrenaline zijn werk gedaan. Sommigen werkten ook in shiften. En een leuke deejay-set heeft voor ambiance gezorgd om de nacht door te komen. Leuk is dat het er allemaal gemoedelijk aan toe ging. Ze zeggen soms dat een hoop vrouwen bij elkaar niet goed komt, maar wij hebben met deze marathon wel het tegendeel bewezen."

Reacties

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas