Doorgaan naar hoofdcontent

Red eens een kip

Wie me al volgt op IG weet dat ik nogal een zwak heb voor kippen (eigenlijk voor diertjes in het algemeen).  Zalige beestjes vind ik dat.  Ze zijn best lief en aanhankelijk als je ze wat aandacht geeft. 
Mijn bruine kipjes en ik, we zijn dikke maatjes.  Ik moet nog maar het schuifraam openen of ze staan al aan de draad te piepen.  Als ik dan op bezoek kom, tokken ze honderduit alsof ze blij zijn dat ik er ben.


Mijn bruine kipjes zijn dan ook bijzonder want het zijn geredde legbatterij kipjes.  De kipjes kwamen ongeveer twee jaar geleden bij ons nadat ik berichtje las op de FB  pagina van De ark van Pollare. Ze zagen er wat schoffel uit met hun slappe kam en geplukte pluimenvacht maar na wat liefde en vriendschap, fleurden ze helemaal op. 
Eitjes leggen ze nog zeker, maar niet een elke dag en dat vinden we best ok hier. 

Ons Joske, een Jack Russel duveltje, is echter niet zo een fan was van mijn vriendinnen en nam ze eens goed te grazen.  Ze waren helemaal geschalotterd, de hond vloog in het strafkamp en de omheining werd nog maar eens verstevigd. 
Eén kipje is sindsdien niet meer zo goed te been en slaapt nu op de benedenverdieping, want het kippentrapje geraakt ze niet meer zo goed op en af.  Maar zelfs oude kipjes blijven hier welkom, ze geniet nog van het zonnetje en het gezelschap van haar vriendin. 

 
Sinds een tweetal weken heb ik er nog eens 3 geadopteerd.  Deze keer via de kippenopvang. We zijn elkaar nog wat aan het leren kennen.  Deze kipjes zijn wat schrikkerig en verlegen. Maar na het verschrikkelijke leven dat ze hadden in de legbatterijfabriek krijgen ze hier alle tijd om te wennen.
Wat ze zo bijzonder maakt zijn hun spierwitte eitjes.

  
Wil jij ook kipjes in de tuin? 

Red dan eens een kipje.  Voor een kleine bijdrage van €5 is ze van jou en heb je een leuk dier, wat eigenlijk weinig onderhoud vraagt en ze belonen je regelmatig met een heerlijk vers eitje. 
Veel hebben ze niet nodig: een stukje tuin, een hokje voor beschutting, vers water en wat voer.  Een babbeltje op tijd en stond kan ook geen kwaad.

Liefs
Karoline

Reacties

Een reactie posten

Ook leuk om te lezen....

Turorial :,Hoe maak je nu een rimpelrokje? Een tutorial volgens moi.

Dit stofje ( Tulips Dutch Love van Hamburger Liebe  ) gebruikte ik reeds voor een jurkje voor de grote zus. Met een restje stof kan je vanalles maken maar ook een rokje. Hieronder beschrijf ik hoe ik een rimpelrokje maak, op mijn manier, maar je kan ook eindeloos variëren met plooitjes, paspel, zakjes,  ... Hoe beginnen we eraan? Je neemt een stuk stof over de volledige stofbreedte.  Voor Frauke van 5 die een taillebreedte van 58cm heeft (een bol buikje dus) en heupjes van 60cm neem ik een tailleband van 70cm (dit is dus 68cm + 2cm naadwaarde), een rekelastiek van 1cm breed en 60cm (58 cm + 2cm naafwaarde) en een strook stof van 150cm/110cm (minder rimpels) op een hoogte van 35cm ( 31cm + 2 cm naadwaarde + 2 cm zoom). Deze maten zitten haar perfect, maar elk buikje is anders, dus hier dient waarschijnlijk wat aan aangepast worden afhankelijk van de maten van jouw kind. Klaar, alles geknipt? Start! 1) overlock alle 3 de delen 2) Rimpel de voering en d

een Joan voor twee lieve juffen

Het eerste juffen geschenk is klaar. Ik koos resoluut voor de Joan tas van  elisanna  &     Fynn .  Ook al heb ik het boek, toch vond ik deze tas ook zeker de moeite waard! Je kan het gratis patroon hier terugvinden. Het is een ruime tas met zakjes en vakjes die je kan vol proppen. Verbazingwekkend snel in elkaar ook! Dus een toppertje. Als versteviging dien je H640 te gebruiken.  Als iemand een goedkoop adresjes hiervoor weet, let me know. de binnenstof komt van Liesellove Ons oudste heeft twee juffen, dus twee tassen in een bijpassend stofje.  De ene juf is al wat frivoler dan de andere.    De tassen zijn ideaal voor het strand, boodschappen, het school en ze zou zelf als verzorgingstas kunnen dienen, vind ik.  Multifunctioneel dus! Het enige dat ik toevoegde aan het patroon is een Kamsnap zodat ze toe kan, maar het patroon biedt ook een variant die je kan sluiten met een trekkoord.  De stoffen komen van Dekkers stoffen en zijn voornameli

Tutorial Hoe maak je een tas?

Een workshop bij het naaiclubke vroeg om een tutorial.  Toen hij af was, dacht ik " Nou die kan ik dan even goed delen". Want een leuke tas, kan je wel altijd gebruiken.  Voorbereiding : Knip je patroondelen o.b.v. de volgende afmetingen. Tas 1 (brommertjes): ·         Buitenstof: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Voering: 2 x (43cm x 31 cm) ·         Tassenband: 2 x 36 cm Tas 2 (groenten: ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 41 cm x 29 cm               deel 2: 2 x 41cm x 9 cm ·         Voering: 2 x 41 cm x 37cm ·         Tassenband: 2 x 50 cm Tas 3 (vogels): ·         Buitenstof: deel 1: 2 x 35cm x 12cm deel 2: 2 x 35cm x 25 cm ·         Voering: 2 x 35cm x 35 cm ·         Handvat: 2 x 32cm x 9cm Aan de slag Je stikt op persvoetbreedte of op 1cm tenzij anders wordt vermeld. Als je buitenzak uit twee delen bestaat, stik je beide zijden eerst aan elkaar (goede kant op goede kant). Leg dan de twee delen van de buitentas